printers

dddrop: 3D printer met Hollands smaakje

Hollandser kan een naam voor een Nederlandse 3D printer niet zijn: dddrop. De FDM-printer is echter beslist niet bedoeld voor de consument, maar juist voor de maakindustrie. En bedenker Alfred Uytdewilligen wil de printer internationaal aan de man brengen. Uit de eerste serie is al een aantal naar China verkocht.

 

Eigenaar CAD2M heeft maakindustrie in vizier voor FDM printer

Waarom nu nog een 3D printer ontwikkelen op basis van de al zo vaak gekopieerde FDM-technologie?  Alfred Uytdewilligen, beroeps-uitvinder, innovator en eigenaar van CAD2M, ziet een gat tussen de desktopmarkt en de dure systemen van de grote spelers in deze wereld. Met CAD2M, reseller van Solidworks software, heeft hij ervaring opgedaan met de systemen van Stratasys. Veel mkb-ondernemingen uit de maakindustrie zoeken echter een goedkoper alternatief om ervaring met 3D printen op te doen.

 

Alfred Uytdewilligen
De FDM-printer van dddrop is speciaal ontworpen en gebouwd voor de zakelijke gebruiker. Op de foto de laatste exemplaren uit de Bètaserie die inmiddels helemaal uitgeleverd is.

 

Tussen professionele en betaalbare systemen in

Alfred Uytdewilligen merkt dat de maakindustrie – zowel bedrijven als engineeringbureaus – grote belangstelling tonen voor 3D printen. De investering in printers van tienduizend euro en meer, is voor de meesten op dit moment echter een stap te ver. En de goedkope desktopprinters bieden in zijn ogen onvoldoende continue kwaliteit direct uit de doos. Voor de zakelijke doelgroep telt dat ze zonder er naar om te kijken direct een goed product uit hun machine krijgen. “Ik verwachtte dat de printercommunity hun machines snel zouden ontwikkelen richting de professionele systemen en dat de grote partijen hun prijzen zouden aanpassen onder druk van de open source community”, schetst Alfred zijn verwachtingen die hij twee jaar geleden had. Beide ontwikkelingen zijn niet op gang gekomen. “Er gaapt een gat tussen de professionele en de betaalbare systemen.” Daarom springt hij met de dddrop 3D printer in. “Wij denken dat een professionele printer maximaal 5 mille mag kosten.” dddrop biedt voor minder de kwaliteiten die de maakindustrie zoekt in een 3D printer.

FOTO: Alfred Uytdewilligen (links) samen met Bert Smeitink, directeur van CAD2M, dat in Europa de verkoop van de dddrop 3D printer aan het mkb gaat doen.

Lees het hele verhaal over de dddrop 3D printer in het digimagazine van mei 

 

Back to top button